124
Υλικά
- αλεύρι σκληρό 180 γρ
- βούτυρο 100 γρ
- ζάχαρη άχνη 1 κσ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- μούρα 250 γρ
- φρούτα 250 γρ
- ζάχαρη 2 κσ
- κορν φλάουρ 1 κγ
- ξύσμα λεμονιού 0.5 τμχ
- τυρί κρέμα 120 γρ
- ζάχαρη 2 κγ
- κρόκοι 1 τμχ
- ασπράδι 1 τμχ
Αφορμή αυτής της συνταγής στάθηκε η ύπαρξη κατεψυγμένων μούρων που είχαν μείνει από τότε που τα πήρα για το SWIRL NEW YORK CHEESECAKE. Επειδή δεν έβλεπα να τα χρησιμοποιώ, αποφάσισα να φτιάξω αυτήν την galette , προσθέτοντας κάτω από τα φρούτα τυρί κρέμα. Πρόκειται για ένα είδους τάρτας που δεν χρειάζεται ειδική φόρμα, ετοιμάζεται πολύ γρήγορα και εύκολα. Η τραγανή βάση της συμπληρώνεται από την βελούδινη κρέμα ενώ η ελαφρά γλυκύτητά της έρχεται σε αντίθεση με την υπόξινη γεύση των μούρων.
Διάβασε τη συνταγή στο pastry-tsio.blogspot.com