130
Υλικά
- μοσχάρι 300 γρ
- πορτοκάλια 1 τμχ
- φασολάκια μαυρομάτικα 300 γρ
- ελαιόλαδο 3 κσ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 3 σκελ
- πιπερόριζα 1 κσ
- καυτερές πιπεριές 2 τμχ
- πάπρικα 1 κσ
- κύμινο 1 κσ
- κόλιανδρο 1 κσ
- αλάτι 1 κγ
- μαύρο πιπέρι 1 κγ
- ντομάτα 800 ml
- τοματοπελτές 1 κσ
- σιρόπι 1 κσ
- πιπεριές Φλωρίνης 2 τμχ
- πιπεριές κέρατο 2 τμχ
Το τσίλι κον κάρνε, δηλαδή οι πιπεριές με κρέας είναι ιδιαίτερα αγαπητό tex-mex φαγητό. Το κρέας είναι συνήθως μοσχάρι, σε μικρά κομμάτια ή κιμά, αλλά γίνεται και με κοτόπουλο ή γαλοπούλα ή ελάφι και -γιατί όχι- χοιρινό. Είναι ιδανικό φαγητό, φθηνό και χορταστικό, για πολλούς φίλους στο σπίτι, σε χειμωνιάτικα καλέσματα. Σερβίρεται με τορτίγιας, crème fraîche, αβοκάντο και κρεμμύδι ή απλά με λευκό ρύζι.
Διάβασε τη συνταγή στο www.tastefull.gr