79
Υλικά
- κρούστα 10 φύλλα
- σαλάμι 100 γρ
- τυρί φέτα 300 γρ
- ημίσκληρο τυρί 200 γρ
- πιπεριές κόκκινες 1 τμχ
- μπέκιν πάουντερ 1 φακ
- σιμιγδάλι ψιλό 120 γρ
- αυγά 4 τμχ
Τα Cabanossi αυτό το εξαιρετικό αποξηραμένο αλλαντικό, λεπτό και επίμηκες, παρόμοιο με ήπιο σαλάμι και με καπνιστή επίγευση είναι αγαπημένο σ΄όλη την Νότια & Ανατολική Ευρώπη από την Αδριατική έως τις χώρες της Βαλτικής. Γίνεται συνήθως με χοιρινό ψιλοκομμένο και καπνισμένο κρέας και ενίοτε με την προσθήκη λίγου βοδινού. Στην Κεντρική Ευρώπη τα Cabanossi καταναλώνονται, ως επί το πλείστον ως σνακ.Αυτή η τυρόπιτα γίνεται στη φόρμα του κέικ και παίρνει στρογγυλό όμορφο σχήμα. Τα φύλλα διπλώνονται σαν βεντάλια και κλείνουν μέσα τους ένα ξηρό μείγμα τυριών, σιμιγδαλιού κ.ά...
Διάβασε τη συνταγή στο www.kitchenstori.es