93
Υλικά
- σταφίδες 80 γρ
- σταφίδες μαύρες 40 γρ
- ξερά σύκα 100 γρ
- ξερά βερίκοκα 50 γρ
- χουρμάδες 50 γρ
- cranberries 50 γρ
- κίτρο 50 γρ
- κουκουνάρι 25 γρ
- αμύγδαλα 100 γρ
- καρύδια 100 γρ
- φουντούκι 50 γρ
- λικέρ 3 σφην
- αυγά 3 τμχ
- καστανή ζάχαρη 100 γρ
- βούτυρο 100 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γρ
- αλεύρι σίκαλης 100 γρ
- μπέκιν πάουντερ 15 γρ
- κερασάκια γλασέ -
Παρ' όλο που ουσιαστικά δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη συνταγή για το τζέλτεν, καθώς τα υλικά που χρησιμοποιούνται διαφέρουν απο περιοχή σε περιοχή αλλά και από οικογένεια σε οικογένεια, μπορούμε να πούμε οτι αποτελείται βασικά από μία ζύμη, πολλές φορές μάλιστα από μία απλή ζύμη ψωμιού, άλλες φορές όμως εμπλουτισμένο με αυγά και βούτυρο, και απαραιτήτως από αποξηραμένα φρούτα και καρπούς ...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com