148
Υλικά
- αλεύρι ολικής άλεσης 2 κούπα/ες
- ελαιόλαδο 0.5 κούπα/ες
- ηλιέλαιο 0.5 κούπα/ες
- πετιμέζι 2 κούπα/ες
- κανέλα 2 ξύλο/α
Το αλεύρι ολικής άλεσης είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και το πετιμέζι, που αυτή την εποχή το βρίσκουμε παντού (ή το φτιάχνουμε μόνοι μας), δεν περιέχει καθόλου γλυκαντικά πέρα από τη φυσική γλύκα του σταφυλιού. Έτσι επιτυγχάνουμε έναν σαφώς πιο θρεπτικό χαλβά. Εάν δεν διαθέτετε πετιμέζι ή δεν σας αρέσει η γεύση του, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με σιρόπι από γλυκό του κουταλιού, που ίσως σας έχει περισσέψει.
Διάβασε τη συνταγή στο www.cookika.com