235
Το φαγητό που εδώ και χρόνια φτιάχνω την επομένη των Χριστουγέννων είναι το γουρουνάκι με σέλινο. Και μάλιστα σε δυο εκδοχές αφού εγώ το προτιμώ αυγολέμονο και οι υπόλοιποι κόκκινο, με σάλτσα ντομάτας. Κάνω το χατίρι και του εαυτού μου γιατί μέχρις ένα σημείο η ετοιμασία είναι η ίδια. Το φαγητό είναι από τα πιο παραδοσιακά των ημερών σε όλη την Ελλάδα. Πολύ συχνά ανακατεύουμε και πράσα με το σέλινο –κεντανέ με κερεβίζι που λέει και η παροιμία- και φτιάχνουμε πρασοσέλινο με ντομάτα ή πάλι με αυγολέμονο....
Διάβασε τη συνταγή στο cretangastronomy.blogspot.com