91
Υλικά
- ελαιόλαδο 3 κσ
- εσαλότ 1 τμχ
- σκόρδο 1 σκελ
- καυτερές πιπεριές 1 τμχ
- κανέλα 0.25 κγ
- κύμινο 0.25 κγ
- κολοκύθα 150 γρ
- ρεβίθια 220 γρ
- ταχίνι 50 γρ
- χυμός λεμονιού 3 κσ
Έχω φτιάξει άπειρες εκδοχές του χούμους ανά τα χρόνια, προσθέτοντας διάφορα λαχανικά (όπως παντζάρι), μπαχαρικά και μυρωδικά στο κλασσικό χούμους ρεβυθιού και το αποτέλεσμα ποτέ δεν απογοητεύει. Αυτή τη φορά επέλεξα να του προσθέσω κολοκύθα και φρέσκια, καυτερή πιπεριά τσίλι, όπως επίσης κανέλα και κύμινο που το έκανε πολύ αρωματικό.
Διάβασε τη συνταγή στο greekmylittleexpatkitchen.blogspot.com