145
Υλικά
- παντζάρια 4 τμχ
- ρεβίθια 250 γρ
- σκόρδο 1 σκελ
- χυμός λεμονιού 4 κσ
- ελαιόλαδο 3.5 κσ
- ταχίνι 1.5 κσ
- κύμινο 2.5 πρέζα/ες
- αλάτι 1 κγ
- πάπρικα γλυκιά 0.5 κγ
- τσίλι 0.25 κγ
Το χούμους αυτό το φτιάχνω χρόνια, αν και όχι τόσο συχνά διότι ως γνήσια food blogger πάντα θέλω να δοκιμάζω καινούριες γεύσεις με αποτέλεσμα αγαπημένες συνταγές να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, και τις δυο-τρεις τελευταίες φορές που το έφτιαξα το σερβίρισα στολισμένο με πικάντικα ψητά ρεβίθια ή αλλιώς πικάντικα στραγάλια κι ήταν απίθανο.
Διάβασε τη συνταγή στο greekmylittleexpatkitchen.blogspot.com