293
αυτή τη φορά το δικό μου χουνκιάρ μπεγεντί έγινε με κεφτεδάκια και μάλιστα κεφτεδάκια με ανάμεικτο κιμά, μοσχαρίσιο και λίγο αρνίσιο. Βέβαια, πριν το φτιάξω έψαξα στο δίκτυο, όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά από περιέργεια κι έτσι ανακάλυψα ότι και στην Τουρκία το φτιάχνουν και με κεφτεδάκια και με κιμά (όπως αυτόν που κάνουμε για τα μακαρόνια). Αυτό ακριβώς που σκεφτόμουν για να έχω γύρω μου χαρούμενα πρόσωπα!
Χουνκιάρ Μπεγεντί με... κεφτεδάκια
Ωστόσο, γύρω απ αυτό το πιάτο υπήρχε πάντα η φήμη... ότι είναι ένα δύσκολο φαγητό και αρκετά χρονοβόρο. Κι όμως θα σας αποδείξω σε λίγο ότι είναι ένα φαγητό που άνετα μπορεί να γίνει σε χρόνο ρεκόρ και ειδικά αν κάνουμε δυο πράγματα από την προηγούμενη μέρα! Κατ αρχήν μπορούμε να κάνουμε τα κεφτεδάκια από την προηγούμενη ημέρα, είτε είναι ψητά (όπως τα δικά μου) είτε τηγανιτά. Την επόμενη κάνουμε τη σάλτσα και ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια.
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com