188
Υλικά
- ρύζι καρολίνα 1.5 φλ
- ζωμός κοτόπουλο 3 φλ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 3 τμχ
- συκωτάκια πουλιών 300 γρ
- ελαιόλαδο 2 κσ
- κουκουνάρι 3 κσ
- κάστανα 8 τμχ
- άνηθος 2 κσ
- κανέλα 1 κγ
- φρέσκο βούτυρο 2 κσ
- αλάτι -
- πιπέρι -
Η γέμιση που χρόνια τώρα συνοδεύει τα εδέσματα στο Χριστουγεννιάτικο (και Πολίτικο) τραπέζι μας είναι το Ιτς Πιλάφ. Το πιλάφι αυτό, όπως κι όλα άλλωστε τα πιλάφια της πολυποίκιλης και φαντασμαγορικής πολίτικης κουζίνας, έχουν εξέχουσα θέση. Η γεύση του είναι γεμάτη καθώς περιλαμβάνει συκωτάκια πουλιών, κουκουνάρια, σταφίδες, κάστανα, άνηθο και κανέλα. Και τι κρίμα που το απολαμβάνουμε μόνο μία φορά τον χρόνο…
Διάβασε τη συνταγή στο www.dailycious.gr