by admin

ΧΤΑΠΟΔΙ ΑΛΑ ΠΙΝΙΆΤΑ // POLPO ALLA PIGNATA

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Χταποδάκι μαγειρεμένο με μία παλιά, παραδοσιακή ιταλική συνταγή.pignata (foto tratta dal web)Ένα από τα πιό χαρκτηριστικά πιάτα της καλής παραδοσιακή κουζίνας στο Σαλέντο στην Απουλία, είναι και το purpu alla pignata, δηλαδή χταπόδι μαγειρεμένο μέσα στην πινιάτα. Η πινιάτα (pignata) ή τιέλα είναι ένα κεραμικό σκεύος με χοντρά τοιχώματα, το οποίο μοιάζει με κανάτα με καπάκι και το χρησιμοποιούν για να μαγειρεύουν επάνω στην φωτιά όσπρια ή κρέας (δες φώτο παραπλεύρως). Η πινιάτα μοιάζει αρκετά με την σιφνέικη "σκεπασταριά" μέσα στην οποία ετοιμάζουν την περίφημη ρεβιθάδα.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com
Κατηγορία: Θαλασσινά
Περισσότερες συνταγές: χταπόδι στη γάστρα

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το illaboratoriodimmskg.blogspot.com