110
Σήμερα μαγειρεύω το απόλυτο για μένα ανοιξιάτικο φαγητό. Χταπόδι με τρυφερές αγκινάρες, γλυκό αρακά και μάραθο που σου σπάει τη μύτη από τη μυρωδιά ούζου που αναδύει και ταιριάζει τέλεια με τα συγκεκριμένα λαχανικά αλλά και τα θαλασσινά, όπως το χταπόδι. Φαγητό παιδικών χρόνων που συνήθιζε να φτιάχνει η γιαγιά τη Σαρακοστή, η οποία έπεφτε πάντα άνοιξη. Γιατί τότε φύτρωνε ο μάραθος στο περιβόλι, τότε κι οι άγριες αγκινάρες του παππού.
Διάβασε τη συνταγή στο laxtaristessyntages.blogspot.com