121
Υλικά
- ρεβίθια 500 γρ
- χταπόδι 1.5 κιλ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- λευκό κρασί 1.5 φλ
- δαφνόφυλλα 2 φύλλα
- μπαχάρι 4 κόκκοι
- ελαιόλαδο 0.5 φλ
- αλάτι -
- πιπέρι -
Την ιδέα για αυτό το φαγητό μου την έδωσε η ξαδέλφη μου η Μυρτώ πριν από λίγο καιρό. «Ελλίτσα» μου λέει (ασχέτως αν εγώ είμαι η μεγάλη της παρέας!), «εσύ που είσαι της νηστείας (και της υγιεινής να προσθέσω εγώ), να φτιάξεις μια συνταγή για χταπόδι με ρεβίθια γιατί ένας γνωστός μου εδώ (στην Bologna της Ιταλίας), που έχει ανοίξει ελληνικό εστιατόριο, έχει το πιάτο αυτό και το βρήκα εξαιρετικό!!». Στο άκουσμά της, η ιδέα μου φάνηκε πολύ πρωτότυπη κι ενδιαφέρουσα και μπορεί να μην έχουμε νηστεία σκέφτηκα, αλλά το φαγητό αυτό είναι πολύ καλοκαιρινό, σαν τοπική νησιώτικη σπεσιαλιτέ (παρ’ όλο που η μηχανή αναζήτησης δεν μου...
Διάβασε τη συνταγή στο www.dailycious.gr