91
Υλικά
- κοτόπουλο φιλέτο 700 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 2 σκελ
- ελαιόλαδο 50 ml
- λευκό κρασί 100 ml
- δεντρολίβανο 1 κγ
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
- ντοματάκια 1 κονσέρβα
- αλάτι -
- πιπέρι -
- χυλοπίτες 500 γρ
Εύκολο, γρήγορο και αγαπημένο φαγάκι για το ξεκίνημα της εβδομάδας.Διαδικασία Σε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι με καπάκι, ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να αλλάξει χρώμα και να ροδίσει. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 1 - 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο. Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε για περίπου 1/2 λεπτό, προσέχοντας να μην καεί το σκόρδο, και σβήνουμε με το κρασί. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 2 λεπτά, έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ, και προσθέτουμε τα ντομα
Διάβασε τη συνταγή στο www.gastronomos.gr