59
Υλικά
- ζάχαρη 250 γρ
- κρέμα γάλακτος 500 ml
- αλάτι 0.5 κγ
- εκχύλισμα βανίλιας 0.5 κγ
- γάλα φρέσκο 250 ml
- αυγά 3 τμχ
- κρόκοι 1 τμχ
Αν σας αρέσει η γεύση της καραμέλας τότε ετοιμαστείτε να ερωτευτείτε παράφορα. Η προσθήκη μάλιστα του αλατιού στο τέλος της διαδικασίας ζωντανεύει κι εντείνει τη γεύση της ακόμα πιο πολύ. Η πλούσια και κρεμώδης υφή του παγωτού το καθιστά ακαταμάχητο και το τελείωμα με μια-δυο νιφάδες χοντρού θαλασσινού αλατιού κατά το σερβίρισμα πάνω από κάθε μπάλα είναι το κερασάκι στην τούρτα, με τη μικρή αυτή επιπλέον ποσότητα αλατιού να εξισορροπεί τη γλύκα της καραμέλας.
Διάβασε τη συνταγή στο greekmylittleexpatkitchen.blogspot.com