182
Υλικά
- γάλα φρέσκο 300 γρ
- κρόκοι 4 τμχ
- ζάχαρη 120 γρ
- μέλι 30 γρ
- γλυκόζη 1 κγ
- χαρουπάλευρο 1 κγ
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κγ
- αμαρέτο 2 κσ
- κρέμα γάλακτος 250 γρ
- αμαρέτι 6 τμχ
Το παγωτό κρέμα φιορεντίνα δεν είναι καθόλου δύσκολο να το φτιάξουμε και στο σπίτι, και σας εγγυώμαι ότι όποιος το δοκιμάσει θα ενθουσιαστεί! Οπως θα δείτε στα υλικά, χρησιμοποίησα δεξτρόζη, που όπως έχουμε πεί βοηθάει να μην κρυσταλλώνει το παγωτό; Επίσης χρησιμοποίησα αλεύρι από σπόρους χαρουπιών, το οποίο δίνει υπέροχη κρεμώδη υφή στο παγωτό;
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com