354
Υλικά
- αλεύρι μαλακό 680 γρ
- γάλα 80 ml
- φρέσκο βούτυρο 250 γρ
- ζάχαρη 250 γρ
- αυγά 2 τμχ
- βανίλια 4 τμχ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- αλάτι -
- αυγά 1 τμχ
Όπως έχω ξαναπεί, για μένα πασχαλινά κουλουράκια, είναι τα κουλουράκια με αμμωνία. Αυτά τα κουλουράκια μου θυμίζουν Πάσχα και ανασύρουν μνήμες από τα παιδικά μου χρόνια, όταν η μανούλα μου έφτιαχνε λαμαρίνες ολόκληρες κι εγώ περίμενα πως και πως τo Μεγάλο Σάββατο μετά την Κοινωνία, για να βουτήξω απολαυστικά το πρώτο κουλουράκι στο γάλα μου. Όμως σε πολλούς η μυρωδιά της αμμωνίας δεν αρέσει, κι αυτό είναι δεκτό και σεβαστό, δεν μπορούμε όλοι να έχουμε τα ίδια γούστα. Γι αυτό έχουμε και συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια χωρίς αμμωνία, που όσοι τα δοκιμάσατε μας είπατε ότι σας άρεσαν πολύ. Σήμερα θα σας δώσουμε άλλη μια συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια χωρίς αμμωνία. Κουλουράκια που μοσχοβολάνε βανίλια, πολύ αφράτα, πολύ νόστιμα, και έτοιμα σε ελάχιστο χρόνο!...
Διάβασε τη συνταγή στο syntageskardias.blogspot.com