94
Υλικά
- φαρίνα 0.5 κιλ
- βούτυρο αγελάδος 200 γρ
- γάλα 500 ml
- φέτα 450 γρ
- αυγά 4 τμχ
- αλάτι 1 κφτ κγ
- πιπέρι -
- μαντζουράνα 1 κγ
Δεν θέλει ζύμωμα ούτε άνοιγμα φύλλου... η πανεύκολη ηπειρώτικη ζυμαρόπιτα κομμένη σε μικρά καρέ είναι τέλεια για τον γιορτινό μπουφέ.Διαδικασία Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι με το αλάτι, το πιπέρι και τη ματζουράνα. Ανακατεύουμε, κάνουμε στη μέση πηγαδάκι και ρίχνουμε τα αυγά, το μισό βούτυρο και το μισό γάλα. Χτυπάμε με αυγοδάρτη καλά να γίνει ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα καθώς χτυπάμε. Μπορεί να μη χρειαστεί όλο. Πρέπει να γίνει ένας χυλός πηχτός σαν μέλι. Κρατάμε μια χουφτίτσα από το τυρί και το υπόλοιπο το προσθέτουμε στο χυλό. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Παί
Διάβασε τη συνταγή στο www.gastronomos.gr