163
Υλικά
- κιμάς μοσχαρίσιος 600 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- πράσα 1 τμχ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- κύμινο 3 πρέζα/ες
- μαϊντανός 0.5 ματσ.
- αλάτι -
- πιπέρι -
- φύλλο κρούστας 1 πκτ
- ελαιόλαδο 0.75 φλ
- φρέσκο βούτυρο 40 γρ
- γιαούρτι 300 γρ
- σκόρδο 2 σκελ
- μπούκοβο 0.5 κγ
- πάπρικα -
Κιμαδόπιτα σκέτη απόλαυση! Συνταγή πολίτικη συνδυάζει το τραγανό φύλλο κρούστας και τον νόστιμο κιμά, με την δροσερή σάλτσα γιαουρτιού και το πικάντικο λάδι για το σερβίρισμα. Κάθε μπουκιά και μια μικρή έκρηξη γεύσεων… Συνταγή απλή, εμφανίσιμη αλλά και πολύ νόστιμη, είναι ότι πρέπει τώρα που χειμωνιάζει. Αν επιλέξουμε να σερβίρουμε την πίτα χωρίς την πικάντικη σάλτσα γιαουρτιού, τότε έχουμε την απλή εκδοχή αυτής της κιμαδόπιτας.
Διάβασε τη συνταγή στο www.dailycious.gr