111
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2.5 κούπα/ες
- αλεύρι κίτρινο 1 κούπα/ες
- αλάτι 1 κγ
- γιαούρτι 1 κούπα/ες
- γάλα 0.5 κούπα/ες
- ελαιόλαδο 1 κούπα/ες
- βούτυρο 2 κσ
- λεμόνι 1 τμχ
- μαγειρική σόδα 1 κφτ κγ
- κολοκύθια 3.5 κούπα/ες
- φρέσκο κρεμμυδάκι 1 κούπα/ες
- γραβιέρα 1 κούπα/ες
- ξινομυζήθρα 1 κούπα/ες
- αυγά 2 τμχ
- ελαιόλαδο 3 κσ
- σιμιγδάλι 2 κσ
- ρύζι 2 κσ
- φρυγανιά 2 κσ
- γάλα 1 κσ
Η σημερινή κολοκυθόπιτα έγινε με το εσωτερικό μερικών κολοκυθιών που χρησιμοποιήθηκαν σε γεμιστά και για να συμπληρωθεί η αναγκαία ποσότητα συμπληρώθηκαν με 1-2 ολόκληρα. Περισσότερο ήθελα να σας δείξω το φύλλο γιατί η γέμιση είναι πάνω κάτω της συνταγής « ό,τι έχουμε» μαζί βέβαια με κολοκύθια! Είναι μια παραλλαγή της ζύμης για εύκολο φύλλο . Το σταρένιο αλεύρι -αν βρεθεί στο σπίτι- και ο χυμός λεμονιού του δίνουν καλύτερη υφή.
Διάβασε τη συνταγή στο cretangastronomy.blogspot.com