109
Υλικά
- πράσα 2 τμχ
- σπανάκι 2 κούπα/ες
- άνηθος 7 κλων
- δυόσμος 1 κσ
- κουρκουμάς 1 κφτ κγ
- τραχανάς 1 φλιτζανάκι
- ελαιόλαδο 4 κσ
- ξινομυζήθρα 100 γρ
- φέτα 100 γρ
- κασέρι 80 γρ
- αυγά 1 τμχ
- στραγγιστό γιαούρτι 2 κσ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1.5 κούπα/ες
- αλεύρι ολικής άλεσης 0.67 κούπα/ες
- αυγά 1 τμχ
- βούτυρο αγελάδος 80 γρ
- ελαιόλαδο 100 γρ
- ξύδι 1 κγ
- σουσάμι 1.5 κσ
Το σπανάκι είναι στα πολύ καλά του πια...
H χρήση του αδιαμφισβήτητα ευεργετική στην διατροφή μας!
Είπα να κάνω λοιπόν μια ακόμη σπανακόπιτα... αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είχα διάθεση να ανοίξω φύλλο, δεν είχα και από το αγαπημένο μου έτοιμο (Ζαγορίσιο) στο ψυγείο, οπότε σαν καλό "παλικάρι" σκέφτηκα άλλο μονοπάτι.
Μια σπανακόπιτα πιο μοντέρνα σε εκδοχή.
Εσείς ονομάστε την απλά τάρτα, αν και έχει κάπως πιο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ως προς τα υλικά της.
H χρήση του αδιαμφισβήτητα ευεργετική στην διατροφή μας!
Είπα να κάνω λοιπόν μια ακόμη σπανακόπιτα... αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είχα διάθεση να ανοίξω φύλλο, δεν είχα και από το αγαπημένο μου έτοιμο (Ζαγορίσιο) στο ψυγείο, οπότε σαν καλό "παλικάρι" σκέφτηκα άλλο μονοπάτι.
Μια σπανακόπιτα πιο μοντέρνα σε εκδοχή.
Εσείς ονομάστε την απλά τάρτα, αν και έχει κάπως πιο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ως προς τα υλικά της.
Διάβασε τη συνταγή στο aromavanillias.blogspot.com