63
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ
- ελαιόλαδο 50 ml
- ξύδι 1 κγ
- χυμός λεμονιού 1 κγ
- χόρτα 1 κιλ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 2 τμχ
- ανθότυρο 500 γρ
- ανθότυρο 250 γρ
- φέτα 250 γρ
- γραβιέρα 150 γρ
- σιμιγδάλι 20 γρ
- αυγά 6 τμχ
- δυόσμος 0.5 κγ
- βασιλικός 5 κλων
- μοσχοκάρυδο 0.125 κγ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- ελαιόλαδο 50 ml
Αυτή την πίτα ήθελα εδώ και χρόνια να την φτιάξω. Την είχα δει σε περιοδικά καθώς και σε Ιταλικά βιβλία μαγειρικής.Είναι μια παραλλαγή της Torta Pasqualina, μιας πασχαλινής πίτας που αγαπούν ιδιαίτερα οι Ιταλοί.Προέρχεται από την περιοχή της Λιγουρίας, αλλά φτιάχνεται και σε άλλα μέρη της Ιταλίας.Στην αυθεντική της μορφή, η γέμιση γίνεται με αγκινάρες, μπιζέλια ή και παντζάρια...
Διάβασε τη συνταγή στο syntageskardias.blogspot.com