117
Μια τάρτα Γαλλικής μαγειρικής λογικής και αισθητικής, με πράσο και εκλεκτό Ελληνικό προσούτο, γκρατιναρισμένη με Ιταλική παρμεζάνα ήρθε στο τραπέζι μας για να μας θυμίσει ότι η Μεσογειακή κουζίνα δεν παίζεται! Και ότι και στο φθινόπωρο και τον χειμώνα έχουμε ανεξάντλητες ιδέες για Μεσογειακές συνταγές με εποχιακά υλικά, να ζεστάνουν το τραπέζι μας.
Τάρτα σφολιάτας με πράσο & προσούτο, γκρατιναρισμένη με παρμεζάνα
Μελωμένα πράσα που όμως κρατάνε ίχνη αψάδας στο κέντρο τους, ευθυτενή και σε παράταξη, γρατιναρισμένα με παρμεζάνα που προσθέτει umami, και αγκαλιασμένα στοργικά από το πιο φινετσάτο προσούτο, αναπαύονται σε ένα αφράτο κρεβάτι σφολιάτας ντυμένης με κρέμα και τυρί.
Διάβασε τη συνταγή στο caruso.gr