70
Υλικά
- σπανάκι 400 γρ
- μυρώνια 2 τμχ
- καυκαλήθρες 2 τμχ
- σέσκουλα 200 γρ
- μαϊντανός 1 ματσ.
- άνηθος 1 ματσ.
- φρέσκο κρεμμυδάκι 5 τμχ
- πράσα 1 τμχ
- μέντα 2 κσ
- φέτα 400 γρ
- αυγά 1 τμχ
- ζάχαρη 1 πρέζα/ες
- φύλλο κρούστας 1 πκτ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- ελαιόλαδο 130 ml
- ρύζι 1 κσ
- τραχανάς 1 κσ
- σιμιγδάλι 1 κσ
- πλιγούρι 1 κσ
- κουάκερ 1 κσ
Η χορτόπιτα ακολουθούμενη από τη σπανακόπιτα, χάρη στις γιαγιάδες, μαμάδες, θείες και τις μεγαλύτερες κυρίες κάθε οικογένειας που έχουν φιλότιμα μεταδώσει την καλόβολη νοστιμιά της στο βιαστικό σύγχρονο τραπέζι μας, είναι οικεία ακόμη και στους μικρότερους και επιβιώνει ακόμη με τις σωστές γευστικές της διαστάσεις, αυτές που μόνο η σπιτική παρασκευή αποδίδει στο μέγιστο. Τέτοια και η (αναλυτική κατά το σύνηθες) συνταγή για να την κάνετε με περισσή αυτοπεποίθηση ακόμη κι αν είναι η πρώτη σας φορά. Ατού η αρωματική της γέμιση και η τραγανή υφή του φύλλου, οπότε αν σας αρέσουν οι γωνίες προτείνω να ξεκαθαρίσετε απ’ την αρχή τα όρια που θα κινηθούν οι υπόλοιποι –στο σπίτι μας δίνεται κανονική μάχη και οι διαπραγματεύσεις είναι απίστευτα σκληρές!...
Διάβασε τη συνταγή στο www.pandespani.com