95
Υλικά
- σπανάκι 500 γρ
- σέσκουλα 200 γρ
- λάπατα 200 γρ
- λάπαθα 200 γρ
- καυκαλήθρες 200 γρ
- μυρώνια 200 γρ
- πράσα 3 τμχ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 1 ματσ.
- κρεμμύδια 2 τμχ
- μάραθος 1 ματσ.
- άνηθος 1 ματσ.
- μαϊντανός 0.5 ματσ.
- δυόσμος 3 φύλλα
- αλεύρι 2 κσ
- ελαιόλαδο 1.67 κσ
- αλάτι 2 κσ
- πιπέρι -
- αλεύρι σκληρό 450 γρ
- αλεύρι μαλακό 300 γρ
- ξύδι 2 κσ
- αλάτι 1.5 κγ
Η Χορτόπιτα ή λαχανόπιτα, όπως την λέμε εμείς στην Αχαΐα, είναι από τις πιο χαρακτηριστικές, όσο και παραδοσιακές πίτες της Ελλάδας.Επειδή τα χόρτα και τα σπανάκια είναι άφθονα στον τόπο μας, τη φτιάχνουμε όλο το χρόνο.Αλλά, αν παρ' όλα αυτά, δεν βρείτε κάποιο από τα χόρτα, δεν υπάρχει πρόβλημα, μπορείτε να βάλετε μεγαλύτερη ποσότητα από ...
Διάβασε τη συνταγή στο faghta-giagias.blogspot.com