266
Για τη χθεσινή λοιπόν γιορτή το σημερινό κέρασμα. Μια εξαιρετική αμυγδαλόπιτα που όσοι δοκίμασαν αναρωτήθηκαν αν έχω στο site τη συνταγή για να τη βρούνε, κι αν όχι, πότε θα τη βάλω; Από τα επίσημα παλιά γλυκά, φινετσάτο και ευγενικό, που έχει όμως υποστεί κάποιες σύγχρονες επεμβάσεις. Η συνταγή είναι παμπάλαια, από το «φύλλο και φτερό» τετράδιο της μάνας μου και τα υλικά δίνονται στη μορφή24 κουταλιές αμύγδαλα, 24 κουταλιές ζάχαρη κλπ κλπ κλπ. Έτσι τα μετρούσε και η μαμά μου όταν την έφτιαχνε στο παρελθόν.
Διάβασε τη συνταγή στο www.cretangastronomy.gr