48
Υλικά
- καλαμποκέλαιο 1 ποτ
- ελαιόλαδο 1 ποτ
- ζάχαρη 1.5 ποτ
- χυμός πορτοκαλιού 1 ποτ
- φαρίνα 0.5 κιλ
- κανέλα 1 κγ
- κονιάκ 1 φλιτζανάκι
- ξανθές σταφίδες 0.5 ποτ
- καρύδια 0.5 ποτ
- μπέκιν πάουντερ 1.5 κγ
- ζάχαρη άχνη -
- κανέλα -
Χτυπάμε στο μίξερ ή σε ένα μπολ με το σύρμα όλα τα υγρά υλικά με τη ζάχαρη.Στη συνέχεια προσθέτουμε την κανέλα, λίγο λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ και τα χτυπάμε, μέχρι να αφρατέψουν.Αλευρώνουμε τις σταφίδες και τα καρύδια με μία κουταλιά της σούπας αλεύρι και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας το. Το μείγμα πρέπει να γίνει παχύρευστο.Λαδώνουμε και αλευρώνουμε 1 φόρμα με κινητό πάτο 26-28 cm, αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45-50 λεπτά.Μπήγουμε στο κέντρο της φανουρόπιτας ένα μαχαίρι και αν βγει καθαρό, ε
Διάβασε τη συνταγή στο www.sintagesmamas.com