88
Υλικά
- βούτυρο 80 γρ
- γάλα 1 λτ
- ζάχαρη 220 γρ
- σιμιγδάλι 50 γρ
- κορν φλάουρ 50 γρ
- αλεύρι 50 γρ
- λεμόνι 1 τμχ
- αυγά 3 τμχ
- βούτυρο 50 γρ
- αυγά 1 τμχ
- ζάχαρη άχνη -
- κανέλα -
- χωριάτικο φύλλο 1 πκτ
Γαλατόπιτα απλή, νόστιμη, θρεπτική, με κρέμα αφράτη, βελούδινη γεύση και υφή σαν τη βρεφική. Φτιάχνεται και φτιαχνόταν σε όλη την Ελλάδα, αφού η πρώτη ύλη για αυτήν είναι το γάλα και τα αυγά, και αυτά τα έβρισκαν άφθονα οι αγροτικοί πληθυσμοί της υπαίθρου.Γάλα, λοιπόν, σιμιγδάλι, κορν φλάουρ, αυγά και ζάχαρη, απαραίτητη λίγη κανελίτσα να αρωματίσει, να μυρίσει την κουζίνα μας και να μας ξελογιάσει. Δική σας!
Διάβασε τη συνταγή στο www.kitchenstori.es