85
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γρ
- ζάχαρη 2 κσ
- ζάχαρη 2 κσ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- λεμόνι 1 τμχ
- βούτυρο 140 γρ
- βερίκοκο 300 γρ
- ζάχαρη 4 κσ
- πάστα βανίλιας 1 κγ
- λοβός βανίλιας 1 τμχ
- αυγά 1 τμχ
Η galette (γκαλέτ) είναι από τα ευκολότερα είδη τάρτας καθώς δεν χρειάζεται ειδική φόρμα για να την φτιάξεις. Ανοίγεις τη ζύμη, τακτοποιείς τα φρούτα στο κέντρο και διπλώνεις τις άκρες της. Χρησιμοποιήστε ώριμα, γλυκά βερίκοκα· όσο πιο γλυκά τα φρούτα τόσο λιγότερη ζάχαρη θα χρειαστεί να προσθέσετε στη γέμιση της galette. Αν τα βερίκοκα που θ’ αγοράσετε είναι πάρα πολύ γλυκά, προσθέστε στη γέμιση 2-3 κουταλιές ζάχαρη αντί για 4....
Διάβασε τη συνταγή στο greekmylittleexpatkitchen.blogspot.com