67
Υλικά
- φαρίνα 450 γρ
- αραβοσιτέλαιο 170 ml
- ζάχαρη 100 γρ
- χυμός πορτοκαλιού 100 ml
- πορτοκάλια 0.5 τμχ
- κονιάκ 2 κσ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κγ
- φράουλες 500 γρ
- ζάχαρη 250 γρ
- χυμός λεμονιού 2 κγ
Η πάστα φλώρα είναι ένα κλασικό και αγαπημένο γλυκό των περισσοτέρων. Θυμάμαι να την απολαμβάνουμε παιδιά τα καλοκαίρια στο νησί, με σπιτικές μαρμελάδες της γιαγιάς, αλλά και την νηστίσιμη πάστα φλώρα με λάδι τις περιόδους νηστείας.
Υπάρχουν αμέτρητες συνταγές για νηστίσιμη πάστα φλώρα, αλλά αυτή είναι η αγαπημένη μου, γιατί το μπισκότο είναι αφράτο, τραγανό και πολύ αρωματικό.
Διάβασε τη συνταγή στο www.alwayshungry.gr