75
Υλικά
- αραβοσιτέλαιο 200 γρ
- ζάχαρη 100 γρ
- χυμός πορτοκαλιού 120 γρ
- λικέρ κανέλας 4 κσ
- ξύσμα πορτοκαλιού 1 κσ
- κανέλα 1 κγ
- φαρίνα 500 γρ
- κουβερτούρα γάλακτος 200 γρ
- λικέρ κανέλας 30 ml
- κρέμα γάλακτος 300 γρ
- κακάο 2 κσ
- ζάχαρη 100 γρ
Πορτοκάλι, κανέλα και σοκολάτα... αρώματα φθινοπωρινά ή μάλλον... χειμωνιάτικα και μάλιστα Χριστουγεννιάτικα! Θυμίζουν κόκκινο και πράσινο χρώμα, έλατο, πορτοκάλια καρφωμένα με μοσχοκάρφια και ξύλα κανέλας δίπλα κι επάνω στο τζάκι ή μάλλον στη μέση του τραπεζιού. Μια πάστα φλώρα που μοσχοβολάει όλα τα παραπάνω αρώματα δεν είναι υποχρεωτικό να γίνει τα Χριστούγεννα μπορεί να γίνει και τώρα ή ακόμα καλύτερα μπορεί να γίνει μια από κείνες τις γλυκές συνήθειες που κατακλύζουν το νου με τη νοστιμιά του....
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com