79
Υλικά
- καρύδια 3.5 κούπα/ες
- φρυγανιά 22 κσ
- βούτυρο αγελάδος 1 πκτ
- ζάχαρη 0.75 κούπα/ες
- αυγά 6 τμχ
- μπέκιν πάουντερ 1 φακ
- γαρύφαλλο 0.5 κσ
- κανέλα 0.5 κσ
- λικέρ 0.25 κούπα/ες
- κονιάκ 0.25 κούπα/ες
- ζάχαρη 2.5 κούπα/ες
- κανέλα 1 ξύλο/α
- πορτοκάλια 1 τμχ
- κρέμα γάλακτος 250 ml
- σοκολάτα γάλακτος 150 γρ
- κουβερτούρα 150 γρ
- βούτυρο 1 κσ
Μια σιροπιασμένη καρυδόπιτα που θα καλύψουμε με γκανάς σοκολάτας και θα συνοδέψουμε με παγωτό (αν ζεστάνει επιτέλους ο καιρός! ) είναι η δική μου πρόταση. Μια καρυδόπιτα με βούτυρο και αυγά, πλούσια σε γεύση. Συνδυάζει τη γλύκα της παραδοσιακής καρυδόπιτας με τη σοκολατένια γεύση ενός brownie...
Διάβασε τη συνταγή στο cretangastronomy.blogspot.com