63
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γρ
- καστανή ζάχαρη 130 γρ
- βούτυρο 120 γρ
- αυγά 1 τμχ
- κρόκοι 1 τμχ
- σπανάκι 1 κσ
- βανίλια 1 τμχ
- αλάτι 1 τσιμπ
- ρικότα 500 γρ
- ζάχαρη 120 γρ
- αυγά 2 τμχ
- ζαχαρωμένες φλούδες 80 γρ
- κερασάκια γλασέ 6 τμχ
- κολοκύθα 500 γρ
- αμαρέτο 1 σφην
- καστανή ζάχαρη 2 κσ
- φυστίκι Αιγίνης 2 κσ
Θα μπορουσα να την ονομασω και cheesecake, αλλα επειδη η δικη μου προσεγγιση στην κουζινα ειναι απο Ιταλια μερια, προτιμω να την πω ταρτα, ιταλιστι κροστάτα. Μου προεκυψε εντελως απρογραμματιστα και ειναι αποκλειστικα δικης μου επινοησης, τοσο ως προς τα υλικα, οσο και ως προς την συνθεση. Πρωτα απ'ολα ειχα μια ποσοτητα ρικοττας που επρεπε να καταναλωθει αμεσα και επειτα, ηθελα οπωσηποτε να φτιαξω μια γλυκεια ταρτα με κολοκυθα. Η εμπνευση για το χρωμα στην ζυμη της ταρτας ηρθε επειτα, μιας και εδω και πολυ καιρο θελω να φτιαξω και πρασινο παντεσπανι με σπανακι, οπως το εχω δει σε διαφορα τουρκικα blog. Για το οπτικο αποτελεσμα, που, χωρις να θελω να περιαυτολογησω, νομιζω οτι ειναι εντυπωσιακο, μπορειτε να εχετε αμεση αντιληψη, αλλα σας διαβεβαιω οτι και η γευση της ειναι επισης ωραια....
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com