67
Υλικά
- φύλλο σφολιάτας 1 φύλλα
- αχλάδια 2 τμχ
- cranberries 85 γρ
- ζάχαρη 3 κσ
- αλάτι 0.125 κγ
- κανέλα 0.125 κγ
- ζάχαρη 0.33 φλ
- χυμός λεμονιού 2 κγ
- ξύσμα λεμονιού 2 κγ
- κορν φλάουρ 2 κσ
- βούτυρο 120 γρ
- νιφάδες βρώμης 130 γρ
- αλεύρι 75 γρ
- καστανή ζάχαρη 3 κσ
- ζάχαρη 3 κσ
- μπαχάρι 0.125 κγ
- τζίντζερ 0.25 κγ
- κανέλα 0.25 κγ
- αλάτι 0.5 κγ
- κρέμα γάλακτος 200 γρ
- ζάχαρη άχνη 1 κσ
Στα ταρτάκια της συνταγής η έμφαση έχει δοθεί στις αντιθέσεις, τόσο στο γευστικό προφίλ των φρούτων όσο και στις υφές.Τα γλυκά, βουτυράτα αχλάδια με το λεπτό άρωμα έχουν βρεί για ταίρι, την ελαφρά οξεία γλυκύτητα των κράνμπερις, δημιουργώντας γευστική πόλωση στη γέμιση της τάρτας. Ταυτόχρονα η ήπια σφολιάτα της βάσης έρχεται σε δημιουργική αντίθεση με την επικάλυψη από γλυκό και τραγανό κράμπλ από βρώμη...
Διάβασε τη συνταγή στο caruso.gr