114
Υλικά
- ζάχαρη 250 γρ
- κακάο 75 γρ
- βούτυρο αγελάδος 250 γρ
- ζάχαρη 350 γρ
- αυγά 5 τμχ
- κονιάκ 80 γρ
- φαρίνα 350 γρ
- μπέκιν πάουντερ 10 γρ
- κακάο 80 γρ
- κουβερτούρα 250 γρ
- κρέμα γάλακτος 250 γρ
Τι ξεχωρίζει τη σοκολατόπιτα από ένα κέικ με σοκολάτα και γλάσο ή από ένα μπράουνι με γλάσο ή από ένα υγρό κέικ σοκολάτας; Μα φυσικά το σιρόπι! Μου άρεσε που είχε βούτυρο φρέσκο, που είχε γκανάζ και φυσικά πολύ πολύ κακάο! Επίσης η σοκολατόπιτα της συνταγής έχει αρκετό κονιάκ και μοσχομυρίζει, είναι ζουμερή και όσο γλυκειά χρειάζεται.
Διάβασε τη συνταγή στο foodjunkie.eu