79
Υλικά
- γαλοπούλα 1 τμχ
- κιμάς μοσχαρίσιος 500 γρ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 6 τμχ
- πράσα 1 τμχ
- βούτυρο 3 κσ
- ελαιόλαδο 2 κσ
- λευκό κρασί 250 ml
- ρόδι 3 τμχ
- ξερά σύκα 10 τμχ
- σταφίδες μαύρες 6 κσ
- κανέλα 1 ξύλο/α
- μοσχοκάρυδο 2 πρέζα/ες
- πιπέρι καγιέν 1 πρέζα/ες
- φιστίκι Αιγίνης 6 κσ
- καρύδια 4 κσ
- αλεύρι 2 κσ
Ο κρύος καιρός ταιριάζει στην γεμιστή γαλοπούλα. Την κάναμε πλούσια σε γεύση και συμβολικά γουρλίδικη. Νόστιμη, τραγανή έξω, ζουμερή μέσα, ιδανική για γιορταστικό τραπέζι. Extra: οδηγός 'απ' την επιλογή ως το σερβίρισμα', με τα βασικά τεχνικά σημεία για να κάνετε εύκολα και με επιτυχία κάθε γεμιστή γαλοπούλα.
Διάβασε τη συνταγή στο www.pandespani.com