146
Για άλλη μια φορά σήμερα, θα ταξιδέψουμε μαζί νοητά στην Κορέα για να φάμε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά φαγητά της κουζίνας της, το bulgogi. To bulgogi είναι πιάτο που έχει την καταγωγή του στη Βόρεια Κορέα, αλλά είναι πλέον καθιερωμένο και τη Νότια. Μαγειρεύεται με μοσχαρίσιο ή χοιρινό κρέας, αλλά εγώ σήμερα έφτιαξα μια παραλλαγή με κοτόπουλο! (Συνταγή για χοιρινό bulgogi θα βρείτε εδώ.) Πρόκειται για πολύ νόστιμο γλυκόξινο πιάτο που μπορείτε να το συνοδεύσετε με ρύζι ατμού ή ακόμα να προσθέσετε noodles της αρεσκείας σας και να δημιουργήσετε ένα ολοκληρωμένο πιάτο!
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.com