120
Υλικά
- κοτόπουλο 1 τμχ
- καρότο 4 τμχ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- σκόρδο 1 σκελ
- ξερά δαμάσκηνα 70 γρ
- βερίκοκο 70 γρ
- σύκα 70 γρ
- χυμός πορτοκαλιού 300 ml
- κόκκινο κρασί 200 ml
- κανέλα 1 ξύλο/α
- γαρύφαλλο 6 τμχ
- κεδροκούκουτσα 1 κσ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- ελαιόλαδο -
Τη συνταγή τη βρήκαμε σε περιοδικό, αλλά τη διασκευάσαμε λίγο, προσθέσαμε κάποια υλικά και στο τέλος όλοι έγλειφαν τα δάχτυλά τους. Υποσημείωση για όσους δεν προτιμούν τα ξερά φρούτα ή τις πολύ γλυκές γεύσεις στο φαγητό: τα ξερά φρούτα έχουν δώσει το άρωμά τους στο φαγητό και η σάλτσα δεν είναι τόσο γλυκιά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μη σερβιριστείτε τα φρούτα και να χρησιμοποιήσετε μόνο τη σάλτσα του φαγητού για το συνοδευτικό σας. Σας εγγυόμαστε ότι θα ξετρελαθείτε!...
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.com