122
Υλικά
- γαλοπούλα 700 γρ
- σκόρδο 4 σκελ
- αυγά 1 τμχ
- ψωμί 2 φέτ
- ολικής άλεσης 2 φέτ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- κόκκινο κρασί 1 ποτ κρασ
- ντομάτα 600 γρ
- σκόρδο 1 σκελ
- δαφνόφυλλα 1 τμχ
Έχουν ανατολίτικα μπαχαρικά, σαλτσούλα για γερές «βουτιές» και όμως είναι ελαφριά. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από μια μερίδα σουτζουκάκια;Διαδικασία Ρίχνουμε όλα τα υλικά για τον κιμά (εκτός από το κρασί) σε ένα μεγάλο μπολ και ζυμώνουμε, βρέχοντας τα χέρια μας κάθε τόσο με το κρασί. Πλάθουμε περίπου 20 μικρά σουτζουκάκια, τα βάζουμε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί και τα βάζουμε όπως είναι με το ταψί στην κατάψυξη για 20 λεπτά ή στη συντήρηση για 40 λεπτά, ώστε να σφίξει ο κιμάς.
Διάβασε τη συνταγή στο www.gastronomos.gr