86
Υλικά
- κοτόπουλο φιλέτο 1 κιλ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- ελαιόλαδο 125 ml
- αλάτι -
- πιπέρι -
- ζωμός κοτόπουλο 1 τμχ
- λευκό κρασί 200 ml
Το κρεατάκι αυτό είναι τόσο, μα τόσο απλό, αλλά βασίζεται σε μία τεχνική που είναι γνωστή και ως “τσιγάρισμα” ή browning στα Αγγλικά. Το σωστό τσιγάρισμα στο κρέας δημιουργεί της λεγόμενες αντιδράσεις Malliard οι οποίες ευθύνονται για όλη τη νοστιμιά και το umami των φαγητών που μας αρέσουν. Σκεφτείτε την κόρα του ψωμιού, τα ψημένα σάντουιτς, την καραμέλα...
Διάβασε τη συνταγή στο foodjunkie.eu