by admin

Γαύρος Λαδορίγανη στο Φούρνο

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Υλικά

Ένα πιάτο απλό, εύκολο, υγιεινό, νοστιμότατο, αρωματισμένο με το έμβλημα της Ελληνικής και γενικότερα της Μεσογειακής κουζίνας, τη ρίγανη. Μάλιστα η Ελληνική ρίγανη θεωρείται η καλύτερη παγκοσμίως!Η αρχαιοελληνική ονομασία αυτού του αρωματικού βοτάνου είναι  Ορίγανον ή Ορίγανος. Η λέξη είναι σύνθετη και προέρχεται από το ουσιαστικό όρος (= βουνό) και το ρήμα "γάνυμαι", που σημαίνει χαίρομαι. Ορίγανον, λοιπόν σημαίνει “αυτό που αγαπάει τις ορεινές περιοχές”, διότι εκεί αναπτύσσεται και αποκτά εξαιρετικό άρωμα!
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com
Κατηγορία: Ψάρια

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το helengrblog.blogspot.com