Γαύρος Λαδορίγανη στο Φούρνο

Καταχωρήθηκε στις 29/05/13

1 Ψήφοι Ψήφισε

Ένα πιάτο απλό, εύκολο, υγιεινό, νοστιμότατο, αρωματισμένο με το έμβλημα της Ελληνικής και γενικότερα της Μεσογειακής κουζίνας, τη ρίγανη. Μάλιστα η Ελληνική ρίγανη θεωρείται η καλύτερη παγκοσμίως!Η αρχαιοελληνική ονομασία αυτού του αρωματικού βοτάνου είναι  Ορίγανον ή Ορίγανος. Η λέξη είναι σύνθετη και προέρχεται από το ουσιαστικό όρος (= βουνό) και το ρήμα "γάνυμαι", που σημαίνει χαίρομαι. Ορίγανον, λοιπόν σημαίνει “αυτό που αγαπάει τις ορεινές περιοχές”, διότι εκεί αναπτύσσεται και αποκτά εξαιρετικό άρωμα!

Διάβασε τη συνταγή στο https://helengrblog.blogspot.com

Περισσότερες συνταγές

Άλλες συνταγές


Σχετικές αναζητήσεις