122
Στα πλαίσια της ενότητας «Ελληνικές παραδοσιακές συνταγές» κάνουμε τηγανητά μπαρμπούνια “σαβόρο” με υπέροχη σάλτσα με δεντρολίβανο. Η ονομασία “σαβόρo” αφορά τη μέθοδο μαγειρέματος χρησιμοποιούνταν παλιότερα κυρίως στα Επτάνησα, ώστε να διατηρείται το φαγητό για περισσότερες από μία ημέρες, όταν δεν υπήρχαν ψυγεία. Το ξίδι, το δεντρολίβανο και το σκόρδο που περιέχει η σάλτσα χρησιμοποιούνταν στην περίπτωση αυτή ως συντηρητικά.
Διάβασε τη συνταγή στο icooktoheal.com