172
Υλικά
- φιλέτο μπακαλιάρου 5 τμχ
- πατάτες 1.2 γρ
- σκόρδο 10 σκελ
- ελαιόλαδο 200 ml
- λεμόνι 2 τμχ
- χοντρό αλάτι -
- πιπέρι -
- μαϊντανός -
Το Μπιάνκο Κέρκυρας είναι η πιο νόστιμη, λιτή συνταγή ουσιαστικά για λεμονάτο ψάρι, στην Κέρκυρα προτιμούσαν και προφανώς προτιμούν το στακοφίσι, δηλαδή τον αποξηραμένο, στεγνό μπακαλιάρο! Οι Βενετσιάνικες επιρροές στην παραδοσιακή κουζίνα της Κέρκυρας διακρίνονται περισσότερο στο όνομα αυτού φαγητού παρά στον τύπο του, καθώς στην ουσία πρόκειται για μια Μεσογειακή, τυπική συνταγή!...
Διάβασε τη συνταγή στο www.funkycook.gr