301
Υλικά
- πεσκανδρίτσα 2 τμχ
- χριστόψαρο 2 τμχ
- ελαιόλαδο 6 κσ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 3 σκελ
- ντοματοπελτές 2 κγ
- σάλτσα ντομάτας 1 φλ
- φινόκιο 1 φλ
- κρόκος Κοζάνης 10 τμχ
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
- μαύρο πιπέρι 1 κγ
- πατάτες 6 τμχ
Η μπουγιαμπέσα δεν είναι ένα πιάτο γκουρμέ. Τα υλικά είναι ελάχιστα, τον πρωταγωνιστικό ρόλο τον παίζει βέβαια το ψάρι και η βασική συνταγή απαιτεί τουλάχιστον 4 είδη ψαριών και μιλάμε π άντα γιά ψάρ ια του βυθο ύ ή των βρ άχων , τα αφρόψαρα και ότι κολυμπάει γρήγορα αποκλείεται απ ό την μπουγιαμ πέσα , μεταξύ των οποίων πρέπει να υπάρχει απαραιτήτως : σκορπίνα, χέλι, μπαρμπούνι ή χελιδονόψαρο.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com