by admin

μπραντάδα μπακαλιάρου γαλλική και εύκολη

5 from 1 vote

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Μια σπεσιαλιτέ από το Λανγκντόκ ή Λανγκεντόκ (Languedoc) και την Προβηγκία, στη Νότια Γαλλία, βρίσκεται ανάμεσα στα δημοφιλή πιάτα της γαλλικής κουζίνας. Η μπραντάδα μπακαλιάρου (brandade de morue) ή απλώς μπραντάδα ξεκίνησε ως πουρές από παστό μπακαλιάρο (για την ακρίβεια από τον ξάδερφο γάδο του Ατλαντικού – Gadus Morhua ή καλλαρίας), με ελαιόλαδο και γάλα. Στη Μασσαλία και στην Τουλόν αρωματίστηκε με σκόρδο, ενώ, στη συνέχεια, καθώς καθιερωνόταν στην γαλλική επικράτεια, το πιάτο απέκτησε πατάτες, αποκαλούμενο πλέον brandade parmentier (μπραντάντ παρμεντιέ) – τα ρο = γο.
Διάβασε τη συνταγή στο www.pandespani.com
Κατηγορία: Ψάρια

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το www.pandespani.com