80
Υλικά
- φιλέτο ψαριού 1 κιλ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- αστεροειδής γλυκάνισος 1 τμχ
- μπαχάρι 4 κόκκοι
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
- χυμός ντομάτας 250 γρ
- ντομάτα 1 κιλ
- λευκό κρασί 0.5 ποτ κρασ
- ροζέ κρασί 0.5 ποτ κρασ
- πελτές 1 κσ
- πάπρικα γλυκιά 1 κσ
- πάπρικα 1 κσ
- μαϊντανός 0.5 ματσ.
Κερκυραϊκή πεντανόστιμη συνταγή,για ψάρι, σε σάλτσα κοκκινοπίπερου ,συνοδεία πατάτας,η οποία,κλασσικά,μαγειρεύεται σε φέτες, μαζί με το ψάρι.Παραδοσιακά, γίνεται με σκορπίνα,η οποία θεωρείται οτι δίνει το πιο νόστιμο μπουρδέτο,αλλά εσείς χρησιμοποιείτε ό,τι άλλο πετρόψαρο αγαπάτε (ροφός,μηλοκόπι κλπ.)Επίσης διαφοροποίησα τη σάλτσα ως προς τα μυρωδικά,βάζοντας λιγότερο κρεμμύδι και προσθέτοντας αστεροειδή γλυκάνισο,μπαχάρι,δάφνη.
Διάβασε τη συνταγή στο cookthebook.blogspot.com