132
Υλικά
- σαλάχι 1 κιλ
- χυμός λεμονιού 3 κσ
- κουρκουμάς 1 κσ
- πιπέρι καγιέν 1 κγ
- αλάτι -
- σκόρδο 12 σκελ
- τζίντζερ 1 κγ
- κανέλα 2 ξύλο/α
- ντομάτα 750 γρ
- κόλιαντρο 2 κσ
- μαϊντανός 2 κσ
- κόλιαντρο 1 κσ
- tamarind 1 κσ
- ρεβίθια 1 κσ
- αλάτι -
- ελαιόλαδο -
- κύμινο 1 κγ
- σιναπόσπορος 1 κγ
- πιπεριές τσίλι 3 τμχ
- βασιλικός 10 φύλλα
- γάλα καρύδας 0.5 φλ
- κόλιαντρο 1 χούφτ
- μαϊντανός 1 χούφτ
Περνώντας από τη λαϊκή αγορά τις προάλλες, περάσαμε και από τον πάγκο του ψαρά μας, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε φέρει μεγάλα κομμάτια σαλάχι το οποίο μας αρέσει ιδιαίτερα, αν και δεν το βρίσκουμε πολύ συχνά. Το σαλάχι όταν είναι μικρό και βρίσκουμε ολόκληρα τα πτερύγιά του, συνήθως τα τηγανίζουμε και αποτελούν εξαιρετικό μεζέ. Όμως αυτή τη φορά τα κομμάτια ήταν μεγάλα φιλέτα με μόνο τους χόνδρους του πτερυγίου ανάμεσα. Επομένως θα ήταν κρίμα να μην τα αξιοποιούσαμε λίγο πιο δημιουργικά! Ακολουθώντας, λοιπόν, την προσφιλή μας συνήθεια, εντοπίσαμε για μια ακόμη φορά μια εξωτική συνταγή από την επαρχία Μαχαράστρα της Ινδίας που έχει μια-δυο δυσκολίες στην εκτέλεσή της, αλλά τελικά δείχνει πιο δύσκολη από ό,τι είναι στην πραγματικότητα....
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.com