167
Υλικά
- σαρδέλες 500 γρ
- γαύρος 500 γρ
- ντομάτα 3 τμχ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- σκόρδο 2 σκελ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- ντοματοπελτές 2 κγ
- ελαιόλαδο 0.5 φλ
- μαϊντανός 2 κσ
- ζάχαρη 1 πρέζα/ες
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
- δεντρολίβανο 1 κλων
- κρασί 1 φλ
- καυτερές πιπεριές 1 τμχ
- λεμόνι 0.5 τμχ
- αλάτι -
- πιπέρι -
Μια από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές, για να φτιάξουμε τις σαρδέλες, ή και το γαύρο μας. Βρασμένες μέσα στη σάλτσα και όχι απλά σκεπασμένες μ᾿ αυτή, όπως το σαβόρο , γίνονται πολύ πιο ζουμερές και τρυφερές. Μιλάμε για κρασομεζέ, που όμοιός του δεν υπάρχει! Σαρδέλες κοκκινιστές στο τηγάνι
Διάβασε τη συνταγή στο faghta-giagias.blogspot.com