58
Υλικά
Η σαρδέλα ανήκει στα αφρόψαρα,τα οποία μέχρι προ τινος θεωρούνταν ψάρια δεύτερης κατηγορίας!Σήμερα έχουν εκτιμηθεί, διότι έχει γίνει γνωστό ότι είναι ιδιαίτερα θρεπτικά, πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη D και B12 και πρωτεΐνες και έχουν πολύ χαμηλά ποσοστά επιμόλυνσης από υδράργυρο.Η Sardina pilchardus είναι το είδος σαρδέλας που συναντάται στην Ευρώπη, είναι εξαιρετικά νόστιμη και θεωρείται ευλογία της Μεσογείου!Ας την τιμήσουμε, λοιπόν, κι εμείς και ας τη συνοδεύσουμε με τα μοναδικά μυρωδικά της Ελληνικής Γης!
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com